Stupi - Apiterapia, ajutor si preventie

Apiterapia, ajutor si preventie

Apiterapia, mai clar spus, ajutor pentru SĂNĂTATE ȘI VINDECARE DE LA
ALBINE.

Apis provine din limba latină si inseamna albină.

Apiterapia reprezintă utilizarea medicinală a produselor realizate de albine: mierea, polenul, ceara de albine, propolisul, lăptișorul de matcă și veninul de albine.

Cele mai importante rezultate in ameliorarea unor afectiuni severe sunt in boli precum : scleroză în plăci, artrită, plăgi, dureri, gută, zona zoster, arsuri, tendonită și infecții.

Vechii egipteni utilizau mierea în multe medicamente diferite.

Printre altele puneu mierea direct pe partea afectată a corpului. Impachetau rana cu o bucată de material sub forma unui bandaj. Acest tratament era utilizat pentru plăgile deschise, tăieturi, arsuri sau ulcerații.

Egiptenii antici credeau ca mierea ajuta la uscarea și vindecarea pielii deoarece ar fi constituit o barieră împotriva infecțiilor.

Medicina Traditionala Chineza foloseste, de peste 3000 de ani de zile, in bolile reumatismale indeosebi veninul de albine. Schema folosita de medicina chinezeasca insemna practic inteparea directa si controlata a zonei urmarite de catre o albina.

Metoda produce durere si inflamatie in momentul administrarii, dar prin fractiunile sale componente inhiba ulterior inflamatiile si diminueaza senzatiile dureroase produse de reumatism.

”Prin multele substante pe care le contine si in special prin hialuronidaza, veninul actioneaza asupra tesutului conjunctiv impiedicand agravarea tulburarilor reumatice si adeseori permitand chiar vindecarea lor. S-a dovedit clinic si experimental ca veninul impiedica chiar direct in tesuturi producerea proceselor inflamatorii reumatice si alergice in general, printre altele si prin combaterea actiunii histaminei, substanta cu rol important in inflamatii si reactii alergice in tesuturi.”

Dr. Constantin Neacsu, Centrul Apimedica, Bucuresti.

Tratamentele clasice, bazate doar pe tratamente chimice au, de obicei, prea multe efecte secundare. Unele sunt, totusi, obligatoriu de folosit. Administrarea de produse apicole imbranzesc efectele negative ale acestora iar acest aspect este demonstrat de cercetari avansate.

Apiterapia in preventie

În prezent, apiterapia este răspândită pe scară largă. Prevenirea îmbolnăvirilor este mult mai usoara decât tratarea acestora.

Imi amintesc cum camara bunicii, dar si a mamei, erau dotate cu borcanele frumos asezate, pline de miere de la albinute.

Fiecare borcanel era etichetat: miere poliflora, miere de salcam, miere de tei, miere de brad, polen, etc.

Scrisul era abia lizibil dar ele stiau exact in functie de perioada ce miere sa aleaga. Nu aveau cunostinte medicale dar fara sa ajunga sa cunoasca minunatul internet stiau fiecare tip la ce foloseste mai bine.

Preferata mea era cea din brad. Rar intalnita si adusa in camara cu eforturi mari avea o aroma deosebita. O asimilez totusi cu perioadele reci pentru ca si bunica dar si mama o foloseau mai ales pentru a preveni tusea si pentru a preveni o posibila raceala ”la plamani”.

Produsele apicole au o bogăție extraordinară a nutrienților și compușilor activi care ne pot proteja sănătatea prin combatere a peste 500 afecțiuni.

Albinele și apicultura contribuie la traiul oamenilor în aproape fiecare țară de pe Pământ.


Dacă albinele ar dispărea, omenirea ar mai exista încă 4 ani” Albert Einstein

România este a doua ţară din Uniunea Europeană, dupa Spania, care are cel mai mare număr de stupi de albine.

Datele au fost prezentate în cadrul unui raport al Comisiei Europene, privind apicultura în rândul statelor membre.

Albinele sunt foarte importante pentru mediul înconjurător, susținând biodiversitatea prin asigurarea polenizării esențiale unei game vaste de culturi și plante sălbatice.

Acestea contribuie la bogăția și bunăstarea oamenilor în mod direct, prin producerea de miere și alte alimente și suplimente alimentare, cum ar fi polenul, ceara de albine pentru procesarea alimentelor, propolisul în tehnologia alimentară și lăptișorul de matcă ca supliment alimentar.

In acest prim articol nu mi-am propus decat sa atrag atentia asupra importantei apiterapiei. Mi-am propus, pentru aceasta categorie, sa scot din agendele vechi tot ceea ce am urmarit in timp si am notat ca si importanta majora in utilizarea produselor de la albinute.

Sunt o persoana alergica si stiu mai bine ca oricine ce inseamna sa traiesti cu fiola de adrenalina in buzunar.

Dar faptul ca polenul sau veninul de la albine poate da alergii unor persoane nu inseamna ca nu putem gasi la restul produselor ajutor pentru preventie, ajutor in mentinerea sanatatii, in eliminarea stresului sau castigare de energie si vitalitate.

by Kizzi

Please follow and like us:
follow subscribe - Apiterapia, ajutor si preventie1
en US Tweet - Apiterapia, ajutor si preventie 20
en US save - Apiterapia, ajutor si preventie20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Tradatori de tara - 21 septembrie 1939: Armand Călinescu este asasinat
21 septembrie 1939: Armand Călinescu este asasinat

În urma uciderii prim-ministrului Armand Călinescu, la ordinul regelui Carol al II-lea, au fost asasinați fără judecată, în lagăre și...

Închide