216d8a319c395dbcc9e803da93211214 150x150 - Arta si viziune

Arta si viziune

” Arta – Activitate care foloseste mijloace de exprimare specifice pentru a produce valori estetice” Definitie dictionar explicativ

Voi începe primul articol din această categorie aducand un omagiu dragului profesor, pictor Zamfir Huhurez, cel care mi-a indrumat primii pași atunci cand am decis sa urmez cursurile Liceului de arta, ”Octav Bancila” din Iasi si care acum, asa cum imi place mie sa cred, ne zambeste de sus, pictand norii. In atelierul mic din zona Pacurari, iubitul nostru profesor si prieten ne repeta mereu: ”Dragilor, arta inseamna 99% la suta munca si doar 1% talent.” Ani la rand mi-am repetat acest lucru de fiecare data cand cineva spunea ca ”eu nu pot face sau vorbi despre arta, eu nu am talent.”

3 - Arta si viziune

Fiecare dintre noi putem gasi acel 1% dat de pasiune si dorinta pentru a crea rezultatul care sa aduca impacare, multumire si liniste.

Ma voi afla in continuare la mijlocul a doua generatii pentru ca arta in viziunea mea este rezultatul finit folosind instrumente. Asa cum unii folosesc creion, vopsea sau alte materiale pentru a se exprima, apreciez generatia care foloseste tehnica pentru a crea lucruri minunate.

Tehnica…..ei bine da, apreciez munca oamenilor aflati in spatele ecranelor care, folosind diferite programe, scot la lumina lucrari pe care le pot numi foarte usor „de mare valoare”. Am auzit si citit despre felul cum un calculator, un program, o tableta grafica fac totul si nu exista nimic artistic in aceasta forma. Ei bine, mare greseala! Acestea sunt instrumentele! Nici un calculator nu poate alege sau edita ceea ce ochiul si gandurile pot face.

Incurajez si laud pe toti cei care doresc sa incerce orice fel de aplicatie si personalizeaza chiar si un simplu logo, asa cum apreciez munca si pasiunea fiecarei persoane in parte care alege orice tip de instrument pentru a-si descarca gandurile sau viziunile.

Arta nu inseamna pretul cu care este vandut rezultatul,

pentru ca daca asta ar fi insemnat, toti marii pictori sau sculptori ar fi fost bogati si nu am fi avut nici o capodopera pe care sa o privim la muzeu. Arta reprezinta sentimentul de multumire dat de rezultat si linistea creata de procesul de executie iar daca iubitorii de arta apreciaza adevarata valoare, vor plati ca atare. Doar urmarirea castigurilor risca transformarea muncii intr-un „kitsch”, renumitul termen german ce denota un stil de prost gust.

Vin in atentia ta sa iti spun ca fiecare lucru facut cu pasiune este o arta! Fiecare lucru facut cu pasiune si dragoste de creatie este arta. Incepand de la ceea ce cunoastem in mod clasic: pictura, sculptura, desen si as putea face o lista lunga dar am notat doar cateva colturi de rai, raiul din sufletul tau, coltul care te poate atrage si iti linisteste orice fel de frica, de gand negru sau intrebare fara raspuns. Se poate crea o adevarata arta in bucatarie, in gradina sau in balcon si chiar pe un colt de hartie atunci cand doresti sa transpui un gand!

” Arta este fiica libertatii.” Schiller

by Kizzi

Please follow and like us:
follow subscribe - Arta si viziune1
en US Tweet - Arta si viziune 20
en US save - Arta si viziune20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Paripont1 - Valentine, esti doar o scuza pentru iubirea la comanda!
Valentine, esti doar o scuza pentru iubirea la comanda!

Legenda spune ca astazi a fost ceea ce oamenii care cauta adanc si intens, cum nu se poate explica in...

Închide