Balmos scaled - Balmoș cu brânză pufoasă, smantana si Ierburi de Provence

Balmoș cu brânză pufoasă, smantana si Ierburi de Provence

Aseara am incercat minunăția asta de rețetă cu gândul că e posibil sa nu iasă așa cum mi-aș dori. De ce cu gândul ăsta? Pentru că nu eram prea prietena cu mamaliga sau, mă rog, cu preparatul ei, desi in putinele randuri in care am indraznit, a iesit comestibila. 😀

Cum ora era destul de inaintata, undeva pe la 21.30 trecute fix, am vrut sa incerc ceva rapid, fara prea multe batai de cap si prea mult timp investit.

Asadar, iata cum au mers lucrurile:

Ingredientele pe care le-am folosit au fost:

– 750 ml lapte

– 500 ml apa

– 400 g malai (nu am folosit din cel clasic, ci aveam o punga cu malai care era gata in 3 minute. Cu toate astea, am preferat sa prelungesc binisor timpul, dand focul la mic spre foarte mic: preferam sa fie un pic mai tare decat nefacuta)

– 200 g branza pufoasa (poti folosi ce preferi sau ai la indemana – eu am vrut sa folosesc branza de oi, dar cum n-am gasit in zona mea, am ales alternativa asta)

– 200 g smantana (sau, functie de preferinte)

sare

Ierburi de Provence (optional)

Am pregatit asa:

1. Functie de branza pre care o ai, o dai pe razatoare sau o maruntesti cu o furculita; eu am trecut de pasul acesta pentru ca branza pe care am folosit-o eu era una tartinabila.

2. Intr-un ceaun, am pus la fiert laptele impreuna cu apa si o lingurita de sare iar dupa primul clocot am presarat malaiul si am amestecat energic cu o paleta de lemn pentru ca mamaliga sa ramana fara cocoloase.

3. Cand mamaliga a fost fiarta, am incorporat branza si am omogenizat.

4. Am rasturnat preparatul pe un fund (niciodata, de cand ma stiu, nu am vazut la femeile din familia mea mamaliga fierbinte, proaspat scoasa din ceaun, altfel decat pe fund si am pastrat si voi pastra traditia asta 🙂 ).

5. Pentru incantarea ochisorilor fetitei mele, am taiat cateva bucati de balmos cu gura unei cani, am ornat apoi cu smantana (care nu era lichida, dar care asa fain a inceput sa curga dupa ce a intrat in contact cu fierbinteala balmosului 😀 ) si am presarat Ierburi de Provence.

Un bot din cele doua din prezentare a disparut subit. 😀

Despre mine vreau sa zic ca am lasat ceaunul curat numai din lingura. 😀 Ma rog, cat s-a putut. 🙂 Ma bucur tare mult ca am ales acest tip de branza pentru ca gustul a iesit grozav.

Curcubeu pe cerul gurii. 🙂

P.S.: Chiar daca eu nu repet aproape niciodata ceea ce gatesc, cred ca in cazul asta voi face, candva, o exceptie. 😀

Please follow and like us:
follow subscribe - Balmoș cu brânză pufoasă, smantana si Ierburi de Provence1
en US Tweet - Balmoș cu brânză pufoasă, smantana si Ierburi de Provence 20
en US save - Balmoș cu brânză pufoasă, smantana si Ierburi de Provence20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Coanda inventator - 7 iunie, ziua nasterii parintelui avionului cu reactie si alte semnificatii
7 iunie, ziua nasterii parintelui avionului cu reactie si alte semnificatii

7 iunie 1886: Se naste, Henri Coandă, inginer român în aviație, parintele avionului cu reactie.

Închide