IMG 20200609 150706 1 scaled - Bors ardelenesc

Bors ardelenesc

Cand vrei sa iei o pauza de la ciorbele cu carne, iti recomand aceasta reteta. 🙂

Ingredientele pe care le-am folosit au fost:

– 2 dovlecei

– 2 ardei grasi (unul galben si unul rosu)

– 2 frunze de varza proaspata

– 2 morcovi

– 2 cartofi

– 2 linguri ulei de masline

– 1 legatura ceapa verde

– 1 catel de usturoi

– 100 grame mazare

– 1/2 legatura patrunjel verde

– 1/2 legatura leustean

– 1 cana suc de rosii

– 1/2 l bors

– sare, piper, tarhon.

Am preparat astfel:

1. Am curatat toate zarzavaturile, am taiat legumele cubulete iar morcovii i-am ras.

2. Am pus ulei in oala de ciorba si am calit ceapa, morcovii si dovleceii dupa care am pus si celelalte zarzavaturi si am lasat sa se inabuse putin.

3. Am pus o cana de apa calduta si am fiert putin.

4. Am pus apa, am sarat, am piperat, am pus capacul si am lasat totul sa fiarba.

5. In acelasi timp am pus la fiert si borsul, dar separat.

6. Am spalat patrunjelul si leusteanul si le-am tocat marunt apoi le-am amestecat cu sucul de rosii si le-am pus in ciorba sa mai dea cateva clocote.

7. Cu cateva minute inainte de a opri focul, am adaugat borsul fiert in prealabil si am presarat fire de patrunjel verde, leustean si tarhon.

Gustoasa si satioasa! 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Bors ardelenesc1
en US Tweet - Bors ardelenesc 20
en US save - Bors ardelenesc20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
IMG 20200610 180231 scaled - Copilarie binecuvântată cu miros de levănțică și tămâie in Moldova mea de suflet
Copilarie binecuvântată cu miros de levănțică și tămâie in Moldova mea de suflet

Ce simti cand inchizi ochii si incerci sa iti aduci aminte de vara copilariei tale? Sa fie oare imbratisarile pline...

Închide