IMG 20200613 143204 scaled - Borș calugaresc

Borș calugaresc

Pentru ca acum cateva zile am vorbit intr-un articol din „Romania, draga mea” despre mancarea manastireasca, am gasit propice ocazia de a incerca eu insami un astfel de preparat.

Asa ca, ingredientele pe care le-am folosit, au fost:

– 250 ml bors

– 100 grame fasole verde

– 8 cartofi mici

– 6 rosii cherry

– 4-5 frunze de varza alba

– 2 linguri de ulei de masline

– 1 dovlecel

– leustean

– sare, piper

– zarzavat de casa (am avut dat de bunica niste zarzavat din 2018 pe care l-am folosit in loc sa adaug ceapa, morcovi, telina si ardei – daca nu aveti zarzavat de casa, puteti folosi: 1 ceapa alba, 2 morcovi, 1 telina si 2 ardei).

Am preparat in urmatorul mod:

1. Am curatat si am spalat toate legumele.

2. Le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus la fiert in apa cu un praf de sare.

3. Dupa ce au fiert, am pus uleiul de masline, am adaugat piperul si am acoperit cu un capac.

4. Am mai lasat sa fiarba la foc potrivit.

5. Intre timp, am oparit rosiile, le-am curatat de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus in oala cu legumele fierte.

6. Am mai lasat sa dea cateva clocote, la foc mic.

7. Separat, am pus sa fiarba borsul pe care l-am oprit dupa ce a dat in clocot, apoi l-am turnat in oala peste celelalte legume.

Am servit asezonat cu cimbru si leustean.

Please follow and like us:
follow subscribe - Borș calugaresc1
en US Tweet - Borș calugaresc 20
en US save - Borș calugaresc20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Paste - Paste cu carne tocata de vita și sos de roșii cu ardei capia
Paste cu carne tocata de vita și sos de roșii cu ardei capia

Si in Anglia romanii gatesc. Pe fuga, incropit, dar cu un grad ridicat de creativitate. Cand ajungi dimineata de la...

Închide