forbal romania - Cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile

Cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile

In articolul de astazi o sa incerc sa enumar cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile.

Insa atentie, acesta nu este un top oficial, ci pur si simplu este facut din punctul meu de vedere. Asa ca, haideti sa incepem.

Locul 1: Nicolae Dobrin

Nicolae Dobrin alias ” Gascanul” sau ” Printul din Trivale”, s-a nascut pe data de 26 august a anului 1947, la Pitesti.

dobrin - Cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile
Nicolae Dobrin

Dupa parerea mea, Nicolae Dobrin este cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile. De-a lungul carierei de fotbalist, Dobrin a jucat la echipe precum Dinamo Pitesti, FC Arges si Chindia Targoviste.

” Printul din Trivale” a inscris chiar si un gol in poarta celor de la Real Madrid, iar presedintele acestora, Santiago Bernabeu, fiind impresionat de maiestria si calitatile lui Dobrin, i- ar fi facut acestuia o oferta de 2 milioane de dolari, pentru a-l aduce la Real Madrid.

Insa problema datorita caruia acesta nu a putut sa ajunga in echipa madrilenilor a reprezentat-o regimul comunist din tara noastra.

Locul 2: Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi s-a nascut pe data de 5 februarie a anului 1965 la Sacele. De-a lungul carierei de fotbalist, Gheorghe Hagi a jucat pentru echipe precum Farul Constanta, Sportul Studentesc, Steaua Bucuresti, Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray.

gheorghe hagi - Cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile
Gheorghe Hagi

Poreclit si ” Maradona din Carpati”, „Regele” sau ” Comandantul”, Hagi a avut o cariera fotbalistica destul de interesanta, deoarece acesta a jucat pentru echipa nationala a tarii noastre la trei campionate mondiale.

Mai mult decat atat, dupa campionatul mondial de fotbal din anul 1994, Gheorghe Hagi a fost adaugat in ” World Cup All-Star Team”, lucru care de asemenea nu a facut decat sa aduca cinste tarii noastre.

Locul 3: Rodion Camataru

camataru - Cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile

Rodion Camataru s-a nascut pe data de 22 iunie a anului 1958, in orasul Strehaia. Acesta a debutat ca fotbalist in prima liga din Romania,in anul 1974, la numai 16 ani, pentru echipa Universitatea Craiova.

De-a lungul carierei sale de fotbalist, Rodion Camataru mai jucat pentru echipe de fotbal precum Dinamo Bucuresti, Charleroi si Heerenveen.

Mai mult decat atat, in anul 1987, Rodion Camataru a fost ales Gheata de Aur a Europei, dupa o lupta crancena pentru acest titlu cu polonezul Toni Polster.

Iar acesta este topul ” cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile”, insa dupa cum am spus si la inceput, acest top este facut numai din punctul meu de vedere si nu este unul oficial.

by Adm1n

Please follow and like us:
follow subscribe - Cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile1
en US Tweet - Cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile 20
en US save - Cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
George Cosbuc 1 - 20 septembrie 1866: Se naste, George Coșbuc
20 septembrie 1866: Se naste, George Coșbuc

„Coșbuc e primul poet pe care-l dă Ardealul literaturii românești. Ardelean a rămas toată viața. Până și în graiul viu...

Închide