IMG 20200603 142400 scaled - Ciorbă cu Farfalle

Ciorbă cu Farfalle

Acum cateva zile, eram in pana de idei de ciorba. Cum supele crema nu fac parte din alegerile mele, dat fiind ca prefer ca terorista mea iubibila de 2 anisori si un pic sa se sature mai degraba decat sa mareasca ochii in fata unui fine dining si sa ma strige „Cucu Loca”, am preferat sa merg pe mana mea.

Am gasit in dulap paste. Pe cele din titlu, de altfel. 😀 In urma combinatiilor si permutarilor gastronomice din mintea mea, lucrurile au stat cam asa.

Ingredientele pe care le-am folosit au fost:

– 500 de grame de carne de porc pentru gatit

– 3 maini de paste (cat poate cuprinde mana dar nu full hand, ca sa zic asa, pentru ca se vor umfla si va iesi mancarica :D)

– 3 cepe

– 2 morcovi

– 2 linguri de ulei

– 2 linguri de smantana

– 1 ou

– 1 cana de bors

– 1/2 legatura patrunjel verde

– sare

– piper

– boia dulce.

Am preparat asa:

1. In 2 litri de apa am pus la fiert carnea spalata si taiata cubulete.

2. Am curatat, spalat si taiat marunt legumele. Am pus la fiert morcovii si doua cepe, alaturi de carne, pentru 10 minute. Intr-un alt vas, am fiert borsul.

3. Am calit ceapa ramasa in ulei impreuna cu boiaua, cantitativ, dupa gust (asta cu dupa gust, e, pentru mine, mai mult teoretica, pentru ca eu am o fixatie: cand nu stiu cat condiment sa pun, presar de trei ori de jur imprejurul mancarii si cat pica, aia e. O fi bine, o fi rau, pana acum nimeni din casa n-are nicio problema din cauza vreunui condiment presarat „dupa ochi” – sau dupa fixatie, in cazul meu. 🙂 ). Am adaugat ceapa calita, pastele Farfalle, albusul si sare si piper tot dupa gust. 🙂

4. Dupa 5 minute, am turnat borsul si am dres cu galbenusul frecat cu smantana. Am stins focul si am presarat patrunjelul (as zice tocat, dar eu mereu il tai ceva mai mare decat tocat si ceva mai mic decat normal. Cum ar veni, tot dupa gusturi. 😀 ).

Foarte gustoasa si foarte buna si rece, ca tot suntem la inceput de vara. 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Ciorbă cu Farfalle1
en US Tweet - Ciorbă cu Farfalle 20
en US save - Ciorbă cu Farfalle20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Wgaca - 4. De ce (credem ca) avem ghinion in dragoste?
4. De ce (credem ca) avem ghinion in dragoste?

"M-am saturat de atat ghinion. Ghinion peste tot. La munca toti sunt niste neispraviti, niciunul nu-si asuma responsabilitatea, fiecare da...

Închide