79089082 2605728526182313 4084456775430963200 n 150x150 - Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba asta merge in orice sezon. Bine, eu cand gatesc ciorbe nu prea tin cont ca e iarna sau vara, la fel ca atunci cand ma imbrac: nu ma intereseaza ca sunt sau nu la moda, ci ma intereseaza ca hainele sa imi placa in modul in care se aseaza pe mine. Exista zeci de feluri de a face o ciorba de perisoare. Iata felul meu care, modesta fiind, mentionez ca mereu a dat rezultate iar ulterior a disparut in mod subit. 

Ingredientele pentru ciorba pe care le-am folosit au fost: 

  • 4 l apa (in care cand o pui la fiert adaugi 2 lingurite de sare)  
  • 3 morcovi 
  • 2 radacini patrunjel 
  • O ceapa mai voluminoasa 
  • 1 radacina pastarnac 
  • O bucata mai mica de radacina telina 
  • 4 rosii sau pasta pasata de rosii la cutie sau 500 ml bulion de rosii  
  • 2 lingurite sare 
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lingurita de cimbru uscat (rasa) 
  • sare functie de gust. 

Ingredientele utilizate pentru perisoare au fost:  

  • 500 gr carne tocata (dupa preferinta, poate fi doar de porc sau amestec) 
  • 2 linguri orez 
  • O ceapa mica  
  • O lingura ulei 
  • Sare si piper (functie de gust) 
  • O legatura verdeata – aici intra mararul sau patrunjelul 
  • O lingurita cimbru uscat 
  • Un albus (crud). 

Modul de preparare a fost acesta: 

1. Am pus la fiert cei 4 litri de apa impreuna cu cele doua lingurite de sare.

2. Intre timp, m-am ocupat de legume: am curatat morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina si le-am taiat cubulete, apoi intr-o oala incapatoare le-am pus la calit la foc mic in cele 2 linguri de ulei

3. Am amestecat permanent pentru a nu se prinde / arde. Ulterior, am turnat totul in oala cu apa care fierbea. 

4. Am curatat si taiat cubulete ceapa si ardeiul

5. Le-am adaugat pe cele doua in oala, langa celelalte legume, adaugand inca o jumatate de lingurita de sare si lingurita rasa de cimbru uscat

6. Am lasat ciorba sa fiarba timp de 30 de minute la foc mic

7. La mine a fost nevoie, asa ca am mai adaugat un litru de apa calda. 

8. In timpul fierberii, m-am ocupat de perisoare

a. Am curatat ceapa si am calit-o, adaugandu-i un praf de sare, in putin ulei, pana a devenit transparenta, apoi am adaugat orezul spalat, lasandu-l si pe acesta sa se caleasca timp de un minut. Am dat tigaia la o parte pentru a se racori. 

b. Intr-un castron am pus carnea tocata, condimentand-o cu sare, cu piper, cu cimbru uscat si cu boia dulce

c. Ulterior, am pus si orezul si ceapa calite si am framantat, apoi am pus albusul de ou

9. Am revenit la ciorba, in care am pus rosiile sau conserva sau bulionul – depinde ce ai ales sa folosesti. 

10. Am lasat ciorba din nou sa fiarba iar cand a reinceput sa dea in clocot am scazut focul la mic si am introdus perisoarele

11. Am mai lasat sa fiarba un sfert de ora, pentru ca orezul sa fie gatit, i-am mai adaugat putina sare, apoi am oprit-o si am lasat-o sa se linisteasca 10 minute

Merge la fix, mai ales cand esti infometat rau. 🙂 

Astept pareri, astept pozici! 🙂 

Please follow and like us:
follow subscribe - Ciorba de perisoare1
en US Tweet - Ciorba de perisoare 20
en US save - Ciorba de perisoare20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
78587328 2605728206182345 383457776858300416 n1 - Bilute "explozive"
Bilute „explozive”

Asta e unul dintre cele mai dragi deserturi ale mele. Tin minte ca l-am facut pentru o masa de Revelion...

Închide