78316556 2605633976191768 9186276644837392384 o1 150x150 - Cornulete de post cu rahat si gem

Cornulete de post cu rahat si gem

Am facut minunatiile astea de cornuri pe 2 decembrie, anul trecut – tot in post, dar al Craciunului. Adica dupa 1 decembrie, zi in care pentru prima data in viata mea n-am mers la defilare pentru ca eram in doliu. Nu mi s-a parut corect sa fac asta si nici sa umplu masa cu bunatati, cum faceam in fiecare an pe 1 decembrie, pentru mine dar mai ales pentru ai mei. Doar am tacut in amintirile cu ea.

Pe 2, insa, iar cu gandul la tata, m-am apucat de gatit si am inceput cu desertul.

Vorba lunga, saracia omului.

Asadar, pentru cornuletele de post cu rahat si gem iti trebuie ingrediente ca:

– 500 gr faina alba

– 1/2 pahar ulei

– un pahar de apa minerala

– 300 gr rahat

– gem de care ai / vrei

– 1/2 cub drojdie proaspata

– un praf de sare

– 100 gr zahar tos.

Procedura consta in urmatorii pasi:

1. Se ia un vas incapator in care drojdia se sfaramiteaza, adaugandu-se peste aceasta un praf de sare si o lingura de zahar tos, ulterior amestecandu-se pentru ca drojdia sa se inmoaie (unii zic sa se lichefieze dar cum n-am mai vazut drojdie lichida pana acum, voi ocoli exprimarea asta). Mai apoi, se pune peste drojdie uleiul, apa minerala si, in final, faina.

2. Se framanta pana se obtine un aluat elastic, apoi se lasa spre racorire 30 de minute la dospit.

3. Dupa ce timpul a trecut, se rupe cate o bucata de aluat, de preferinta de marimea unei mingi de tenis – eu am preferat sa le rup mai mari pentru ca stau destul de prost cu rabdarea – de aceea cornurile, in sine, par uriase. Respectiva bucata se intinde cu sucitorul pe masa, se imparte in 8 iar la baza fiecarei bucati de aluat se pun cate una-doua bucati de rahat sau gem, functie de preferinte, apoi se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

4. In momentul introducerii cornuletelor in cuptor, acesta trebuie sa fie preincalzit (175 grade – acum, celor care aveti cuptoare gradate, cu masuratori si tot felul de smecherii va vine foarte simplu; eu am cuptor normal chiar putin vechi as putea spune, negradat, asa ca am ales sa deschid cuptorul cu vreo 10 minute inainte si sa introduc cornuletele la foc mediu spre mic, dar mai mult mediu). Tava se lasa 25 de minute in cuptor pentru ca respectivele cornulete sa fie gata.

5. Ulterior scoaterii cornuletelor din cuptor, le poti unge cu apa cu zahar – cum am facut eu – sau cu miere. Nici zaharul pudra nu strica.

Astept sa vad cum ti-au iesit! 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Cornulete de post cu rahat si gem1
en US Tweet - Cornulete de post cu rahat si gem 20
en US save - Cornulete de post cu rahat si gem20

2 thoughts on “Cornulete de post cu rahat si gem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
IMG 20200303 155857 scaled - Negresa de post
Negresa de post

Alaltaieri a inceput Postul Pastelui, cel mai mare, mai lung si mai "sever", ar spune unii, desi eu nu militez...

Închide