Ai nostri - Toți suntem ''ai noștri''

Toți suntem ”ai noștri”

Ma gandesc de cateva zile sa vorbim de realitate. Altul ar fi fost subiectul, dar avand in vedere ultimele informatii si comentarii auzite, am preferat sa vin catre tine cu anumite ganduri.

Ai nostri - Toți suntem ''ai noștri''

Nu iti voi povesti de pandemie, de felul in care ne ataca, ne omoara sau ne transforma! Stiu sigur ca ai vazut peste tot, ai auzit sau ai citit despre cum vom muri cu totii!

Ei bine…doresc sa aduc in fata altceva si anume ura pe care ne-o purtam noi, noua! Revin la o mare perceptie: noi si diaspora! Ei bine, noi si diaspora de fapt suntem un mare EU! Nu a plecat nimeni din tara de bine, nu a renuntat nimeni la familie pentru ca in afara totul merge bine si ”cainii au colaci in coada”. Daca esti in afara tarii, intelegi exact ce spun dar daca esti in tara, ei bine trebuie sa iti spun ca o singura zi in care nu lucrezi in tarile acestea evoluate inseamna o mare pierdere. Fiecare zi in parte in care nu lucrezi aduce cheltuieli cu chirie, cu facturi si nu mai povestesc de faptul ca in 90% din cazuri nu ai acces la sistemul medical.

Suntem intr-un moment in care dorim sa ne ascundem, sa treaca toate pe langa noi sau sa speram ca cineva ne ajuta.

Revin la profilaxie. Intr-adevar…nu ne panicam, nu ne miscam, ne izolam, asteptam 14 zile, ne spalam pe maini, ne spalam din nou…si apoi vom fi sanatosi si fericiti.

Sa redam inapoi…asa cum faceam la casetele video…abia intalnite… cand am pus mana pe ele.

Nu ne panicam! Ei bine, nu poti judeca pe nimeni ca in zona unde a reusit sa ajunga, urmeaza sa fie pandemie, sa nu poata munci, sa fie nevoit sa asigure familiei (pe care poate nu de mult a adus-o alaturi) chirie, caldura, apa, taxa de la gunoiul servit diversificat, etc.

Nu ne miscam! Ei bine…nu te misti da` nu esti in tara ta!…Nu esti in casa pentru care ai inghitit in sec…ani si ani…ai invatat limbi straine desi ai gandit in a ta…ai fost judecat si te-ai dus sa mai cauti un loc de munca care sa te ajute sa mai platesti niste comisioane bancilor in Romania pentru a putea trimite lunar familiei un banut.

Ne izolam! Unde sa ne izolam…in casa femeii pe care o ingrijesti desi are asigurare medicala si poate folosi servicii de asigurare? In casa pentru care platesti chirie si poate proprietarul se gandeste ca are nevoie sa cazeze niste rude…si poate te da afara? Sau mai bine ne izolam in casa cumparata de la o banca straina…dar nu mai avem cu ce plati rata pentru ca nu ne asigura nimeni statul la domiciliu?

Noi acesti toti de am indraznit sa speram, sa muncim sa plecam pentru a ne creste speranta in tara sau in cadrul familiei, ne trezim astazi cand avem nevoie de mai mult ajutor ca ni se spune: ”Stati unde sunteti, nu veniti ca ne omorati pe toti cei care am ramas sa luptam pentru tara!”

Sa revin: daca esti sau ai fost in afara tarii ma intelegi cand iti spun…dragostea de tara se regaseste inzecit cand nu mai gasesti ce sa cumperi pe gustul tau. Au trecut multi ani de cand am revenit si inca am acelasi nod in gat…nodul acela cand te duci cu bani la cumparaturi si nu gasesti sa cumperi nimic pe plac…nici o amarata de paine uscata ramasa intr-un galantar.

Astazi, noi cei care suntem mari romani…ii judecam pe ai nostri!

Daca ma uit in urma, spre cultura noastra, suntem tare mandri de adevaratii romani pe care ii invatam la scoala si care….au murit tristi si singuri in alte tari.

Corona - Toți suntem ''ai noștri''

Profilaxie inseamna bunul simt al fiecaruia dintre noi si nu rautatea cu care ne aratam cu degetul, profilaxie inseamna sa ne detasam de obiceiurile obisnuite si nu sa mergem sa stam in disperare la cozi in magazine de parca ar veni al treilea razboi mondial. Profilaxie inseamna sa cautam cai sa evitam inmultirea si extinderea oricarei forme de viroza, gripa sezoniera sau „minunatul” Coronavirus si in niciun caz folosirea panicii oamenilor in avantajul propriu, vanzand masti de protectie dupa colt.

Please follow and like us:
follow subscribe - Toți suntem ''ai noștri''1
en US Tweet - Toți suntem ''ai noștri'' 20
en US save - Toți suntem ''ai noștri''20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
457cef03857bcf00863f8956bd52b0ee - Decoupage - Tehnica servetelului
Decoupage – Tehnica servetelului

Ceea ce gasim astazi sub denumirea de ‘’Tehnica Servetelului’’ sau cum imi place mie sa ii spun, ~Photoshop artizanal~ este...

Închide