Crema gris scaled - Crema de gris cu pară și fulgi de cocos

Crema de gris cu pară și fulgi de cocos

Un mic-dejun mai mult decat potrivit pentru o zi in care esti pe fuga sau, de ce nu, pentru copilul tau care poate vrea sa incerce si altceva decat clasicele mic-dejunuri cu care s-a sau l-ai invatat.

Nu e gresit nici daca il consumi ca pe un desert [depinde cat de dulci sunt fructele pe care decizi sa le folosesti – eu am folosit para (care nu era extraordinar de dulce) dar merge foarte bine si cu banana, de pilda].

Asadar, ingredientele mele au fost:

– 3 linguri de gris

– 3 linguri de fulgi de cocos (am pastrat una pentru acoperit preparatul)

– 250 ml lapte

– 1 para

– 1 lingura mascarpone (eu nu am pus mascarpone, nu gasisem la momentul respectiv asa ca am ales branza tartinabila – de aici si faptul ca preparatul meu nu a ajuns un desert, acest tip de branza fiind sarat intr-un procent destul de ridicat).

Am preparat astfel:

1. Am pus 150 ml lapte cu grisul la fiert, amestecand din cand in cand.

2. Cand laptele a inceput sa fiarba si sa fie absorbit, am adaugat, amestecand permanent, si restul de lapte.

3. La aceasta etapa, grisul era moale, avea o textura cremoasa. Am adaugat branza, fulgii de cocos – 3 linguri rase – si para pe care o taiasem cubulete.

4. Inainte de servire am presarat lingura de fulgi de cocos ramasa.

5. Pentru punctaj vizual maxim ( 😀 ), dat fiind ca am facut preparatul pentru micuta mea, am „atasat” cu cea mai cea meticulozitate si un pic batuta de vantul vitezei, o inima din dulceata de gutui. 🙂

Textura este deosebit de fina iar produsul final, un deliciu! 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Crema de gris cu pară și fulgi de cocos1
en US Tweet - Crema de gris cu pară și fulgi de cocos 20
en US save - Crema de gris cu pară și fulgi de cocos20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Mihai I si regina Ana - 10 iunie Cele mai semnificative momente
10 iunie Cele mai semnificative momente

10 iunie 1948 Regele Mihai I se casatoreste cu Ana de Bourbon-Parma

Închide