Vampire - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect

Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect

Damon Salvatore

Coperta - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect

Ma declar total cucerita de acest personaj in adevaratul sens al expresiei „de la A la Z”. Nu iau in calcul – nu acum, cel putin – marea de albastru din ochii lui, imaginea de „bad boy” care predomina in „The Vampire Diaries” sau faptul ca Ian Somerhalder e un actor exceptional pe care l-am urmarit cu drag si in „Lost” ca Boone Carlyle. Ma gandesc doar la cat de mult m-am identificat cu trairile lor – ale lui Ian si, deopotriva si mai ales, ale lui Damon – de-a lungul celor opt sezoane si a celor 178 de ani de existenta supranaturala.

The Vampire Diaries” a avut, pentru mine, o încărcătură emoțională fantastică, m-a făcut să îmi doresc cu ardoare să trăiesc realmente unele dintre situațiile expuse. Serialul nu este doar despre iubire; este, totodata, o poveste despre iertare, despre sacrificii si, mai cu seama, despre eliberare / salvarea sufletului. Niciun personaj nu traieste aceste „stari de existenta” mai mult decat Damon Salvatore.

Damon Salvatore este unul dintre cei doi protagoniști masculini ai `The Vampire Diaries`. Damon era un vampir în vârstă de 178 de ani și descendent îndepărtat al lui Silas. A fost un antagonist major în prima parte a sezonului 1. S-a născut în timpul anilor 1800 și a locuit în orașul colonial Mystic Falls împreună cu fratele său Stefan, tatăl său, Giuseppe Salvatore și cu mama sa Lillian Salvatore, până la moartea ei, în 1858. A devenit vampir în 1864. In momentul in care Damon s-a întors in Mystic Falls, Damon și Stefan nu se mai vazusera de cincisprezece ani din cauza relației lor violente.

Hello - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect

În anii ’50, Damon a fost capturat și torturat de societatea augustină, condusă de familia Whitmore, care a experimentat vampirii pentru „un scop mai mare”. În cei cinci ani de captivitate, întâlnește un alt prizonier, Enzo, cu care se imprieteneste. În cele din urmă, planul de evadare pe care cei doi l-au făcut nu a reușit, Damon salvandu-se doar pe el insa, ulterior, gândindu-se că Enzo „a murit” din cauza lui, Damon și-a oprit umanitatea pentru a suprima vinovăția și tristețea. El a căutat răzbunare prin acte de vânare a fiecărui membru de-a lungul generațiilor, intotdeauna lasandu-l in viata pe ultimul pentru a duce numele familiei mai departe, toate acestea până când a omorât în ​​cele din urmă ultimul descendent din familia Whitmore: Aaron Whitmore.

Damon and Enzo 1 - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect
Damon si Enzo

Singurul scop al lui Damon de a se întoarce in Mystic Falls a fost să o elibereze pe prima iubire a vietii sale, vampirul Katherine Pierce, dintr-un mormânt în care nu a fost niciodată. Damon o iubea profund si după 145 de ani. După ce și-a dat seama că Katherine nu l-a iubit niciodată, dragostea lui pentru ea se estompează pe măsură ce prietenia și dragostea lui pentru Elena – care, mai intai, este indragostita de Stefan -, descendenta și dublura lui Katherine crește. Datorită impactului ei asupra lui și a relației de consolidare cu fratele său, ei încep să lucreze împreună pentru a o proteja pe Elena, împreună cu prietenii și familia. Locuiește cu fratele său Stefan si Elena (când nu este plecată la facultate) și fratele ei Jeremy Gilbert (după ce Elena le-a ars casa) în Pensiunea Salvatore.

Delena - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect
Damon si Elena

De-a lungul seriei, legătura lui Damon cu Elena crește continuu și, în cele din urmă, se îndrăgostesc unul de celălalt. La scurt timp după moartea ei și transformarea sa în vampir, sentimentele Elenei pentru Damon se accentuează ceea ce o face să recunoască dragostea pentru el, astfel începand o relație în cel de-al patrulea sezon. Relația devine complicată atunci când își dau seama că, prin prisma faptului că sângele lui Damon a fost cel care a transformat-o pe Elena, ea ii este submisa. Astfel, nimeni nu este sigur dacă sentimentele Elenei pentru Damon sunt reale sau daca exista prin prisma transformarii, dar majoritatea dintre oamenii pe care îi cunosc insistă că, odată ce legătura este ruptă, Elena se va întoarce la Stefan. Când Jeremy moare, Elena își opreste umanitatea; după ce se întoarce, legătura dintre ea si Damon este ruptă iar Elena dezvăluie că sentimentele ei pentru Damon sunt reale și ca este încă îndrăgostită de el.

Rain - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect

În sezonul cinci, el descoperă faptul ca Enzo nu este mort și redevin prieteni. Odată ce „Elena” se desparte de el – de fapt, Katherine -, pune capăt planului său diabolic împotriva familiei Whitmore. Ulterior, este injectat cu un compus periculos de Wes Maxfield, cu scopul de a deveni un Vampir Augustin și singurul existent. Această injecție l-ar fi făcut să tânjească si sa isi doreasca sa omoare vampiri nefiind în măsură să înceteze hrănirea până când nu ar fi ucis. Ulterior a fost vindecat, datorită acțiunilor lui Enzo, Stefan și Caroline – una dintre cele mai bune prietene ale Elenei. Damon a renunțat la viață pentru a-și salva persoanele dragi, iar acest lucru i-a provocat în mod deosebit pe Elena, Ștefan și Alaric – om de stiinta si prieten foarte apropiat protagonistilor.

DSA - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect
Damon, Stefan si Alaric

În sezonul șase, Damon și Bonnie – cealalta prietena cea mai buna a Elenei si, totodata, vrajitoare – sunt prinși într-o lume a închisorilor din 1994, care Damon crede inițial că este propriul său iad, întrucât cei doi retrăiesc continuu o zi din istoria sa, aceeasi zi in care Damon crede că a facut cel mai rau lucru posibil. Bonnie este convinsă că bunica sa – de asemenea, vrajitoare, dar moarta – i-a trimis acolo și ca există o cale de ieșire. Ei lucrează împreună pentru a găsi o cale de întoarcere in Mystic Falls. De asemenea, formează o alianță pentru a-l da jos pe Kai, vampirul nemuritor pe care cei doi l-au gasit in lumea inchisorilor. În acest timp, Damon este capabil să formeze o prietenie sănătoasă cu Bonnie, cei doi reusind să treacă peste trecutul lor și să devină prieteni. Când Bonnie are șansa să-l trimită acasă, lăsându-se singură cu Kai, face acest lucru. Damon crede inițial că Bonnie a fost ucisă în proces, dar când și-a dat seama că este încă în viață, devine hotărât să găsească o cale de a o readuce. După ce s-a întors acasă, află că Elena l-a obligat pe Alaric să-i îndepărteze toate amintirile despre relația lor. Damon încearcă să o recupereze.

DBK 1 - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect
Damon, Bonnie si Kai

Damon afla curând de boala lui Liz – mama lui Caroline si serif al Mystic Falls -, la scurt timp după aceea, aceasta murind si lăsându-l devastat. El se reîntâlnește curând cu Bonnie, care scapa din lumea închisorii și care îi arată un videoclip al unei doamne misterioase, care se dovedește a fi mama lui Damon. Bonnie reușise să scape de lumea închisorii din 1994, mergând în Nova Scotia și redobândindu-și magia prin sângele calcificat al lui Qetsiyah – obsedata de Silas – în piatra de mormânt a lui Silas. De asemenea, a luat leacul pentru vampirism și i l-a dat, la rândul sau, dandu-i-l Elenei. El și-a exprimat dorința de a lua leacul cu ea și de a redeveni om. La sfârșitul sezonului, Kai a legat-o pe Elena de viata lui Bonnie printr-un blestem care trebuia să o mențină pe Elena, acum umană, în comă mistică până când Bonnie moare; până atunci Elena va rămâne adormită. Damon a fost devastat de acest lucru și și i-a spus adio Elenei, în timp ce a închis-o într-un sicriu pentru ca prietena, acum si a lui Damon cea mai buna, Bonnie, sa isi trăiasca zilele rămase.

Trio 1 - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect
Caroline, Bonnie si Elena

În sezonul opt, Bonnie a reușit să rupa vraja, permițându-i Elenei să se trezească, si permitandu-si, in acelasi timp, si sie insasi sa ramana in viata și lui Damon sa se poata reuni cu iubirea vietii sale. În ultimul flash forward, noul Damon uman s-a căsătorit cu Elena Gilbert și au trăit o viață lungă și fericită împreună înainte de a muri și de a-si găsi pacea, reunindu-se cu cei dragi.

DE 1024x543 - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect

`The Vampire Diaries` s-a încheiat în 2017, dar fanii serialului sunt inca foarte activi pe paginile de socializare ale protagonistilor.

Triunghiul iubirii Damon-Elena-Stefan rămâne unul dintre cele mai epice din toate timpurile. Damon ramane acest răufăcător innascut, dar faptul ca evoluează într-un frate iubit și susținător, intr-un prieten altruist si intr-un individ care este in stare sa se sacrifice pentru fericirea celor iubiti, i-a adus si ii aduce in continuare admiratia si dorinta publicului de a il revedea intr-o potentiala, dar prea putin probabila continuare – desi serialul s-a sfarsit cum nu se poate mai inspirat.

SDE 1 1024x557 - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect

Ian Somerhalder, care l-a creat si l-a jucat pe Damon timp de 8 sezoane, în perioada 2009-2017, joacă intr-un alt serial despre vampiri, `V Wars`. Cu toate acestea, fanii `The Vampire Diaries` il vor asocia întotdeauna pe Somerhalder cu Damon: tipul care, în sfârșit, obtine fata.

Personal, consider `The Vampire Diaries`un `Prison Break`supranatural, o incercare continua de evadare din inchisoarea propriilor eu-ri, o incercare permanenta de salvare a celuilalt din ghearele unor capcane si situatii provocate de ei insisi.

Mai presus de toate, serialul este despre familie, despre a alege sa salvezi propriul sange de la pieire, indiferent cat de mult rau ti-a facut si indiferent cat de mult te-ai transformat in proces.

Damon este, de departe, acel golan cu intentii bune. Doar ca pe parcurs, i-au lipsit intelegerea, empatia, iubirea asa cum voia el sa o perceapa. Si a clacat. A ucis. Si-a nimicit sufletul de atat de multe ori!

Dar, intr-un final, a reusit: si-a gasit linistea umana desi, pentru asta, a fost nevoie de sacrificiul fratelui sau, pentru care, la randul sau, a facut atat de multe sacrificii!

Pana la urma, s-a dovedit, cel putin in „The Vampire Diaries” ca bine ziceau domnii de la Beatles:

„Love is all you need”.

Please follow and like us:
follow subscribe - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect1
en US Tweet - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect 20
en US save - Damon, albastrul dureros al războiului pentru iubire: un Ian Somerhalder perfect20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Simion Barnutiu - 21 iulie 1808: Se naste, Simion Bărnuțiu, conducător al Revoluției de la 1848 din Transilvania
21 iulie 1808: Se naste, Simion Bărnuțiu, conducător al Revoluției de la 1848 din Transilvania

''Ţineţi cu poporul, toţi, ca să nu rătăciţi!''

Închide