IMG 20200614 113021 scaled - Desert racoritor cu ananas fara coacere

Desert racoritor cu ananas fara coacere

Desert racoritor: ceea ce ne poate alina in zilele toride de vara. Deja căldura s-a instalat si am căutat sa stau cat mai departe de cuptor. Am readus in bucătărie o compozitie pe care am folosit-o in multe forme.

Acest desert poate lua cu ușurință forma unui tort cu fructe, fara blat. Eu am adaptat o rețetă veche la cantitati mai mici pentru a obține un desert usor si binenteles racoritor.

Am folosit doar ananas din compot dar se pot folosi orice fel de fructe sau se poate pregati separat, amintind de binecunoscuta „șarlotă”.

Desert racoritor, ingrediente

IMG 20200613 150415 768x1024 - Desert racoritor cu ananas fara coacere

5 oua

200 gr zahar

800 ml lapte

30 gr gelatina

3 linguri faina

Un compot de ananas

Se pot folosi orice fel de fructe pentru compozitie sau decor. Se poate orna cu frisca sau pregati alaturi de straturi de inghetata pentru servire. Eu am ales o varianta simpla.

Am pus gelatina cu sucul de la compotul de ananas in asteptare. Necesita aproximativ 10 minute.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat impreuna cu aprox 100 gr zahar( jumatate din cantitate). Am folosit mai putin zahar deoarece am folosit compot de ananas care este foarte dulce. Pentru fructe mai putin dulci se poate creste cantitatea de zahar.

Se adauga laptele si trei linguri de faina. Se pune pe foc si se mesteca pana devine o pasta groasa. Se lasa putin la racit si se adauga gelatina.

Separat se bat albușurile cu restul zaharului pana prind forma de bezea. Se adaugă incet in compozitia cu gelatina pana se omogenizează.

Daca se dorește a arata a prăjitură de tip tort, intr-o forma ( chiar cratita), se unge putina margarina si se lipeste o folie alimentara.

Se pune cate un strat de compozitie, se aseaza un strat de fructe. Se repeta pana se termina. Se lasa la rece pentru cateva ore. Se trage usor de folie si se răstoarnă desertul pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe.

Eu am folosit doar ananasul din compot, am asezat compozitia in boluri pentru a fi mai usor de servit si păstrat.

by Kizzi

Please follow and like us:
follow subscribe - Desert racoritor cu ananas fara coacere1
en US Tweet - Desert racoritor cu ananas fara coacere 20
en US save - Desert racoritor cu ananas fara coacere20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Paripont4 - 15 iunie, ziua fotografierii naturii
15 iunie, ziua fotografierii naturii

„Astfel se stinse în al optulea lustru de viață cel mai mare poet, pe care l-a ivit și-l va ivi...

Închide