IMG 20200516 022839 scaled - Fa-ti tu partea! (Introducere in seria de 32 de articole)

Fa-ti tu partea! (Introducere in seria de 32 de articole)

Incep cu atat, atat, atat de mult entuziasm aceasta serie de articole incat, la propriu, nu-mi mai incap in piele de bucurie. Sa va zic si de ce.

Zilele astea am inceput sa lucrez la mine. Mult si greu. Mi-am dat seama ca aflata in rolurile de mama si de viitoare sotie nu eram ceea ce imi doream ba, cumva, dimpotriva. De ani de zile mi-am pus atat de multe intrebari legate de cum sa ma fac inteleasa si de cum sa conving un om drag ca se poate schimba (doar pentru ca pe mine ma scotea din minti o actiune sau alta de-ale sale) si, totodata, am si actionat in privinta asta nu neaparat in moduri care mi-au facut cinste.

Insa am actionat neinformata, legata la ochi si privind totul doar sub crizele de furie si sub impulsul de moment, dorind sa gasesc solutii doar pentru emotii (sentimente) si comportamente, nu pentru CAUZE.

Atunci am inceput sa ascult. Si sa notez. Si sa notez. Si sa ascult. Si sa revad. Si sa ASCULT. Si sa INTELEG. Si sa CONSTIENTIZEZ cat de MULTE nu stiam si cat de MULT se schimba lucrurile cand vezi totul din alta perspectiva, cand de vina pentru tot nu mai este celalalt si ca prin schimbare nu trebuie sa treaca alta persoana, ci EU insami.

Am dat de webinariile lui Florin Amariei intr-o zi in care eram cu nervii la pamant, lipsita de rabdare, lipsita de energie si plina de resentimente fata de ceilalti si, fara doar si poate, fata de propria persoana. Una din sutele de zile.

Real me - Fa-ti tu partea! (Introducere in seria de 32 de articole)

Doua ore. Doua ore mi-au trebuit (sau i-au trebuit) ca sa imi rastoarne toate preconceptiile si toate falsele premise de la care porneam mereu in gasire de solutii si ca sa ma readuca cu picioarele pe pamant. Apoi am mai vrut inca doua ore si inca doua ore pana am fost convinsa ca pot si ca vreau sa vad lucrurile in asa fel incat sa fiu multumita de mine atunci cand il voi face pe celalalt realmente fericit.

Par vorbe goale, stiu. Nici eu n-am dat prea mult credit la inceput, insa atat timp cat nu constientizezi ca poate exista si o alta abordare a situatiei in care te afli si ca poti afla despre alte fatete ale problemei, pe care nu stiai ca le-ar fi avut vreodata, nu vei iesi din bula de sapun in care te complaci.

Despre Florin nu voi spune decat ca este, pe langa un excelent speaker motivational, printre altele si Trainer Certificat în Consiliere de Cuplu Prepare-Enrich si Trainer certificat în metodologia de parenting „All about parenting”. Si ca omul e demential de bun in ceea ce face.

In cele 32 de articole care vor urma o sa expun cat pot de eficient ceea ce am deprins in intalnirile online cu el si cu alte cateva sute de oameni si o sa va invit sa luati notite pentru ca tot timpul investit va garantez ca VA MERITA!

P.S.: E extraordinar, inimaginabil de greu sa schimbi un mod de gandire pe care il ai de doua, trei decenii. Si mai greu e, insa, sa recunosti ca te-ai inselat atatia ani si ca, de fapt, ce vezi in altii e si in tine!

Please follow and like us:
follow subscribe - Fa-ti tu partea! (Introducere in seria de 32 de articole)1
en US Tweet - Fa-ti tu partea! (Introducere in seria de 32 de articole) 20
en US save - Fa-ti tu partea! (Introducere in seria de 32 de articole)20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Puiu Calinescu - 16 mai în istoria Romaniei și în lume
16 mai în istoria Romaniei și în lume

16 mai 1204: Menționarea populației ortodoxe din Dieceza de Oradea.  Papa Inocențiu al III-lea cere episcopului de Oradea să accepte pentru această populație subordonare...

Închide