Like a boss - "Like a boss"

„Like a boss”

Mesajul economic al filmului ar putea fi confuz.

Feminismul său, de asemenea.

Comedia „Like a Boss” le aduce in prim-plan pe Tiffany Haddish și pe Rose Byrnes precum si chimia dintre ele – unele glume sunt uzate, altele sunt crude, dar majoritatea suficient de consistente si cele mai multe livrate în mod abil pentru a menține publicul zâmbind.

LaB - "Like a boss"

Cele doua împărtășesc casa moștenită de Mia, cea în care Mel a venit să trăiască ca o adolescentă când propria familie s-a destramat. Cele doua au fost fete întreprinzătoare, devenind femei de afaceri inventive, rămânând totodată cele mai bune prietene. Se completează reciproc.

Prietenia poate fi una dintre marile romanțe, până la urmă.

Proprietarele propriei linii cosmetice, taria de caracter a Miei și a lui Mel este testată atunci când titanul de produse cosmetice Claire Luna, interpretat de Salma Hayek, se apucă să investească în propria companie omonima.

SH 1024x422 - "Like a boss"

Cele doua prietene si partenere de afacere au datorii de aproape 500.000 de dolari, fapt pe care Mel (Byrne) îl ține ascuns de Mia.

„Il tine ascuns” poate fi exagerat. Mia este jumătatea creativă a duo-ului.

Mai târziu, când fostul lor angajat Barrett (Billy Porter) i-a citit Miei dorinta de revolta, el subliniază cât de mult Mel a pregătit scena pentru ca Mia să „isi faca jocul”. Mel isi face griji pentru amândoua.

MM - "Like a boss"

Adevăratul protagonist aici este prietenia dintre Mia și Mel. Este genul de relație care ar avea nevoie de un răufăcător. Astfel, intra in peisaj Luna.

Conglomeratul ei de produse cosmetice domină piața (dacă sediul vast sugerează un centru comercial de lux, poate se datorează faptului că acele scene au fost filmate în centrul Americii).

La fel ca lui Mel, s-ar putea să va placă Luna. Este admirabil modul în care expediază acea dronă neplăcută. Și cum cuvanteaza in sălile de conferințe ale propriului imperiu, cu o crosa de golf în mână. Pare un baston, până când te gândești la De Niro si la bâta lui de baseball din „The Untouchables”.

Cross - "Like a boss"

Arteta a regizat-o pe Hayek în „Beatriz at dinner”, un film-declarație despre daunele provocate de inegalitatea economică. Hayek a jucat un erou / o victimă complicat/a. In „Like a boss”, actrita își savurează rolul de „dictator”, nu atât de complex.

Motivul Lunei de a le judeca pe cele doua antreprenoare depășește puterea.

De îndată ce este menționat fostul partener al Lunei – și fostul sau cel mai bun prieten -, întrebarea nu este „Va face o apariție?” , dar „Cine ii va veni de hac?” Răspunsul (fără a oferi vreun spoiler) e unul neasteptat, insa placut.

Power - "Like a boss"

Totuși, acolo unde Mel vede o oportunitate, Mia o vede oportunistă. Așa cum spera Luna, prietenia se fragmenteaza. „Like a boss” aterizează perfect, între „Ma asteptam la asta!” și Hmm, drăguț!” Partenerii de scriere Sam Pitman și Adam Cole-Kelly au mers la sigur pentru producerea primului lor lungmetraj.

Prezența lui Byrne este cel mai evident exemplu al primului nivel de degradare a relatiei dintre cele doua. Alții: Ari Graynor (din viitoarea serie limitată de la FX, „Mrs America”), Natasha Rothwell („Insecure”) și Jessica St. Clair („Playing house”) intaresc, din punct de vedere financiar, prietenia dintre Mia și Mel.

Billy Porter și Jennifer Coolidge completează echipa Miei și lui Mel, mai mult decat o fac angajatii Barrett și Sydney. Coolidge își arata farmecele care sunt, in acelasi timp, prietenoase amuzante și decente. Porter îl deține în totalitate pe Barrett, ale cărui creatii (costume de Sekinah Brown) sunt la fel de ascuțite ca observațiile sale. Porter merită o recuzită suplimentară pentru a face „momentul tragic” al lui Barrett atât de comic.

Porter - "Like a boss"

Nu există nicio îngrijorare că Mia și Mel își vor găsi drumul înapoi una spre cealalta. Această certitudine isi are „vina” in „loviturile” prea largi ale scenariului. Trebuie oferit credit, totusi, farmecului ireprosabil al prieteniei convingătoare pe care Haddish și Byrne o stabilesc din start. La fel ca linia de produse a Miei și a lui Mel, rafinamentul bine conturat al lui Haddish, reprezentarea lui Byrne prin îndoielile de sine și abilitatea lui Arteta de a obține tot ce este mai bun din distribuția sa, ascund cusururile, oferindu-i productiei „Like a Boss” o insemnatate aparte.

Please follow and like us:
follow subscribe - "Like a boss"1
en US Tweet - "Like a boss" 20
en US save - "Like a boss"20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Emoji3 - Reacționează facandu-ti cinste!
Reacționează facandu-ti cinste!

Nu poți schimba modul în care oamenii te tratează sau felul în care ei vorbesc despre tine. Tot ceea ce...

Închide