79777160 2629990113756154 4849425377522614272 o 150x150 - Mama, coltul meu de Dumnezeu, raspunde!

Mama, coltul meu de Dumnezeu, raspunde!

– Alo, mama?

41 411467 silhouette mother daughter drawing art mom and daughter - Mama, coltul meu de Dumnezeu, raspunde!
Ea traieste doar prin tine

Mama, doar mama
Fără a fi datoare
Iti dă tot ce-n suflet are
Mama, doar mama
Găsește alinare
Simte când ceva te doare.
Mama te-nvață primii pași in viață
Si te-ajută sa-nvingi teama
Mama, doar mama
Uitând parcă de sine
Ea trăiește doar prin tine
„.

(Eugen Rotaru/ Marius Teicu)

– Sunt eu, copilul tau. Sper, ca in toti anii, ca am fost prima care te suna in ziua asta atat de speciala ca sa iti spuna cat esti de unica si cat de mult te iubeste.

– …

– Mai stii ce iti cantam astazi, acum 20 de ani si iti placea atat de mult incat plangeai pe ascuns? Hm?

De ziua ta, mămico
În dar ţi-am adus inima
Şi crede-mă, mămico,
Un dar mai frumos nu se putea
„.

– Iti mai amintesti cum era cand eram mica, la serbarile de 8 martie? Cand iti faceam felicitari cu manutele mele mici si iti scriam „La multi ani!” cat casa, labartat, cu un scris neformat (ca atunci cand tu si tata ati facut 10 ani de casatorie)?

11009882 808482679240249 79409230377492053 n - Mama, coltul meu de Dumnezeu, raspunde!

Sau cand veneam acasa cu bulina rosie pentru ca iti modelam ceva din plastilina sau te desenam?

– …

– De acolo, mama, cam de acolo au inceput amintirile cu tine. Dar la tine, nu. Mai tii minte cand eram in burtica ta si boxam? Asa mi-ai zis de nenumarate ori. Se subintelege, astfel, duritatea mea de acum. Asa m-ai educat. Asa m-ai invatat. Asa m-ai format.

Mi-ai zis mereu sa gandesc pozitiv. Erai suta la suta convinsa ca oamenii suni buni. Ca merita sanse dupa sanse. Ca totul porneste de la creier si ca nu poti deveni mai bun daca creierul e „stricat” – adica nu vrea, a renuntat, a fost coplesit de „material”. Mai stii?

– …

– Se zice ca un copil e varianta mai buna a mamei sale.

Nu in cazul nostru. N-o sa pot fi niciodata femeia care ai fost tu: atat de deschisa lumii, atat de „egala” cu oricine – un copil de 6 ani sau un om de varsta a doua erau tratati la fel de tine. Nu ai avut pretentii sa ti se vorbeasca cu „dumneavoastra”.

Erai atat de buna, iubita mea frumoasa! Cum as putea vreodata sa te egalez? Sau mai mult de atat? Invata-ma cum si o sa incerc. Ma inveti?

– …

– 8 martie, 2020. Inainte de a fi ziua femeii, e ziua mamei – cuvant in a carui rostire, buzele se apropie. Balsam pentru suflet in orice rana.

8 martie, 2020 – 4 luni si 4 zile, mama, de cand eu nu mai am pe cine sa strig asa iar tu nu mai poti raspunde ca sa te aud.

Stiu ca nu esti singura mama de acolo si mai stiu ca le tii de mana pe celelalte si de vorba ore intregi despre orice. Dar as vrea pentru minutele astea sa le dai drumul si sa ma asculti si pe mine. Sau pune-ma pe interfonul vostru.

MAMELOR! FEMEILOR DIN CER! Aici ati fost minunate, unice prin faptul ca ati existat si, mai mult decat atat, ca ati dat viata, prin faptul ca ati fost incarcate de griji si nevoi si ca ati razbatut. Ca ati fost de un infinit de ori mai puternice decat barbatii si ca ati facut fata vietii (atat cat a fost), in ciuda comportamentelor lor sau, pur si simplu. Ca ati plans si ati plans si ati plans si ati realizat ca daca nu plangeati si nu va descarcati, nu o puteati lua de la capat. Ca ati esuat si ati suferit, dar mereu a venit a doua zi in care v-ati ridicat si ati pornit din nou.

Pana intr-o zi. Cand, dintr-un motiv sau altul, n-a mai venit, cand Dumnezeu v-a dat linistea de care aveati atata nevoie. Voi ati disparut dar nu si ceea ce ati lasat in urma.

MAMELOR! FEMEILOR DIN CER! Tineti-o strans de mana pe mama mea pentru ca sunt convinsa ca face la fel. Ea nu poate fi altfel. Mama?

– …

– Azi, de ziua ta, sper ca vei sta la taclale cu Laura Stoica, febletea familiei noastre. A ajuns acolo inaintea ta si sunt convinsa ca astepta sa iti vina timpul. Mama?

– …

– Te iubesc infinit si ma arde inauntru ca nu-ti pot spune din nou asta direct si ca a ramas scris doar pe banderola unei coroane.

Spune-le si celorlalte mame si femei ca azi, de 8 martie, cineva le trimite un gand bun si le regreta in fiecare zi, public sau intim, pentru lumea pe care au purtat-o pe umeri.

745dc9a47f46d6a99df6b47d50f60470 - Mama, coltul meu de Dumnezeu, raspunde!

Conversatia cu mama m-a linistit. Durerea e tot acolo. E acolo. E acolo. Permanent, chiar daca incerc sa o ascund sau nu. Pentru ca mama n-a raspuns. Si nu va mai raspunde niciodata. Dar imi doresc cu disperare sa fi ascultat!

Te rog, raspunde-i mamei tale cand te suna! Nu o amana, nu o lasa pe mai tarziu. Nimic nu e mai important decat orice prostie are de zis. Stii de ce?Pentru ca s-ar putea sa nu te mai sune niciodata si nu pentru ca nu vrea sau e suparata ci pentru ca s-a dus sa o tina de mana pe mama mea.

IUBESTE-TI INTOTDEAUNA MAMA. NU VEI MAI AVEA ALTA!

Please follow and like us:
follow subscribe - Mama, coltul meu de Dumnezeu, raspunde!1
en US Tweet - Mama, coltul meu de Dumnezeu, raspunde! 20
en US save - Mama, coltul meu de Dumnezeu, raspunde!20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
articolasr 1 - 8 martie - zi de doliu
8 martie – zi de doliu

Aşa e mama şi a fost bunicaAşa suntem femei lângă femeiPărem nimic şi nu-nsemnăm nimicaDoar nişte “ele” ce slujesc pe...

Închide