DL - "Dangerous lies"

„Dangerous lies”

Noul thriller Netflix regizat de Michael M. Scott este, practic, conceput pentru spectatorii de zile ploioase care inițial râd de titlu, ceea ce nu este un lucru rău. Se pierde Elliott Gould într-un nefericit rol de susținere? Da. Dar, in acelasi timp, te angajează filmul suficient cat sa stai cu sufletul la gura pana la scena finala? De asemenea, da.

Katie, protagonista filmului „Minciuni periculoase” (rol jucat de Camila Mendes, cunoscuta, de altfel, si pentru rolul Veronicai Lodge din „Riverdale„) este o îngrijitoare dreaptă, corecta a lui Leonard, un barbat mai in varsta (rol jucat de Elliot Gould).

Despre el nu stim prea multe în afară de faptul că este singur, bogat, bătrân și are o casă mare si frumoasă. Când Leonard moare, toata averea sa ajunge, la dorinta lui, in posesia lui Katie, în ciuda faptului că o cunoaște doar de patru luni. Acest lucru îi atrage atenția detectivului Chesler (rol jucat de Sasha Alexander), dar are sens pentru noi: Katie este un suflet bun care ar putea folosi banii împreună cu soțul ei. Chiar și atunci când Leonard i-a oferit un mic sprijin financiar suplimentar înainte ca acesta sa moara, reacția sa inițială a fost să restituie cecul.

Merita mentionat si Adam, soțul lui Katie (rol jucat de Jessie T. Usher), care este istovit de interviurile de muncă care nu duc nicăieri și înceteaza să meargă la cursurile pe care le urma. Este o pauză grea pentru un erou local, care cu patru luni inainte (în scena de deschidere a filmului), a zădărnicit un jaf la restaurantul la care a lucrat Katie. Adam vede banii ca pe o modalitate de a face ca facturile lor să dispară, dar are acea sclipire lacomă în ochi, care face ca motivele sale să fie suspecte, mai ales când găsește bani în mansarda lui Leonard. In timp ce cuplul căsătorit se mută curând în casa lui Leonard, cei doi nu știu care sunt secretele din interior. Ei au, de asemenea, impresia că sunt urmăriți de un individ dubios, Hayden (rol jucat de Cam Gigandet, cunoscut si pentru rolul lui James din „Twilight„).

Cam - "Dangerous lies"
Mickey Hayden” (Cam Gigandet)

Primul lucru pe care l-ați putea observa despre „Minciuni periculoase” este că arată extraordinar de bine, începând cu fotografii introductive care ne expun un restaurant din sudul statului Chicago, cu traseu prin bucătărie și în jurul meselor. Totul induce faptul ca timpul telespectatorului este în mâini capabile. Este un altfel de efort care face ca „Minciuni periculoase” să iasă în evidență în ansamblu, în ciuda defectelor sale narative.

Totul este, insa, cam lent. Minciunile nici măcar nu par periculoase în primele 50 de minute, ci după acel jaf zădărnicit, dupa o moarte si dupa moștenirea surpriză a casei.

Cu numeroasele sale elemente de complot justificate de scriitorul David Golden, „Minciuni periculoase” expune un dialog eficient conceput pentru a ajuta spectatorul să înțeleagă tot ceea ce se întâmplă în fiecare scenă, fără a fi obositor. De asemenea, cursul neplăcut al evenimentelor ar fi mai puțin tolerabil dacă nu ar fi traite de doi protagonisti care joacă in scopul unei abordari morale a două părți ale poveștii, Mendes și Usher, ca un cuplu căsătorit in care par surprinși unul de acțiunile celuilalt. Adam devine o amenințare, dovedind(u-se) stadiu cu stadiu că este corupt și controlează prin această răsucire a vieții care este surprinzător de bună pentru a fi adevărată.

Poate Katie să aibă încredere în soțul ei, chiar dacă banii îl fac sa se comporte ciudat? Este una dintre întrebările pe care ni le punem urmarind „Minciuni periculoase” iar când ajungem la punctul culminant, aproape că a meritat doar să aflăm răspunsul.

Please follow and like us:
follow subscribe - "Dangerous lies"1
en US Tweet - "Dangerous lies" 20
en US save - "Dangerous lies"20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Constantin si Elena - 21 mai Sfintii Imparati Constantin si Elena
21 mai Sfintii Imparati Constantin si Elena

Ziua de 21 mai are o importanta deosebita in istoria religioasa a Romaniei si este o zi speciala pentru aproape...

Închide