Orez - Orez cu legume

Orez cu legume

Tot facand orez de-a lungul timpului, am invatat ca o cantitate prea mare facuta pentru o perioada mai mare de timp (doua – trei zile, de pilda), incepe sa prinda miros. Asa ca am inceput sa mai scad din cantitatea ingredientelor. Poate fi putin lucru, dar pentru mine care mereu am o problema cu cantitatile, masuratorile si orientarea in spatiu, e dimpotriva.

Ingredientele pe care le-am folosit au fost:

– 2 ardei (galben + rosu)

– 1 ceapa

– 1 morcov

– 100 grame mazare

– 100 grame unt

– 100 grame orez

– sare, piper

– supa concentrata de legume (optional).

Am preparat asa:

1. Am topit untul, am calit ceapa si am adaugat morcovul, ardeiul si mazarea.

2. Am adaugat putina apa si am continuat fierberea pana s-au inmuiat legumele si sosul format a scazut.

3. Am tras vasul de pe foc si am inceput pregatirea orezului astfel:

a. intr-un vas neaderent am pus o ceasca de orez (100 grame), am incalzit aproximativ 5 minute, am amestecat cu o paleta, apoi am adaugat supa concentrata de legume sau apa calda atat cat sa acopere orezul.

b. Am adaugat mereu apa cand a scazut, pana cand bobul de orez a fost gata – am incercat, gustand.

c. Catre final, am adaugat un cub de unt sau 2 linguri de ulei.

d. Am lasat orezul acoperit 15 minute apoi l-am amestecat cu legumele.

Noi l-am servit ca atare, dar poate fi consumat si ca garnitura sau insotit de salate. 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Orez cu legume1
en US Tweet - Orez cu legume 20
en US save - Orez cu legume20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Ziua mondiala contra exploatarii copiilor prin munca - 12 iunie, ziua mondiala impotriva exploatarii muncii copilului
12 iunie, ziua mondiala impotriva exploatarii muncii copilului

Pe 12 iunie, in fiecare an, este marcata Ziua mondiala impotriva exploatarii muncii copilului.

Închide