Masa1 - Pahare, servire, reguli de asezare

Pahare, servire, reguli de asezare

Regula este sa nu asezam in linie mai mult de trei furculite si trei cutite.

In aceeasi linie cu lingura, se asaza, in dreapta, paharele pentru tuica si coniac, iar in stanga paharul de apa, de sampanie, de vin. Ca aspect general, aceste trebuie sa fie descrescatoare ca inaltime, de la stanga la dreapta.

Nu vom pune pe masa decat ceea ce se intrebuinteaza imediat. Exceptie fac solnitele si recipientele pentru piper, care trebuie sa fie suficiente. Daca nu folosim solnite cu capac perforat, ele trebuie sa fie insotite de lingurite pentru ca nimeni sa nu fie silit sa foloseasca propriul cutit.

Cand spatiul ne permite, este bine ca bauturile aperitiv sa fie servite intr-o alta incapere decat sufrageria.

Foarte importanta este si ordinea servirii la masa a felurilor de mancare.

Mai intai se servesc aperitivele: sendvisuri, tartine, branzeturi, mezeluri.

Dupa aperitive urmeaza ciorba sau supa, apoi pestele sarmalele si, la sfarsit, friptura.

La o petrecere festiva trebuie sa tinem cont si de aranjarea invitatilor la masa.

Iata cateva reguli:

– sotii-gazda stau fata in fata, socotindu-se, astfel, locurile de onoare cele din dreapta si stanga lor;

– dispune locurile la masa astfel incat acestea sa alterneze – barbat-femeie;

– doamna careia i se acorda cea mai mare importanta sta la dreapta sotului-gazda, iar urmatoarea la stanga.

Please follow and like us:
follow subscribe - Pahare, servire, reguli de asezare1
en US Tweet - Pahare, servire, reguli de asezare 20
en US save - Pahare, servire, reguli de asezare20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
Aranjare - Vesela si tacamuri festive
Vesela si tacamuri festive

Fiecare gospodina la casa ei trebuie sa aiba cateva notiuni de servire a mesei, cum ar spune bunica, "asa cum...

Închide