IMG 20200815 192537 scaled - Peste `de socru` la cuptor

Peste `de socru` la cuptor

Cum zilele trecute, socrul meu mi-a aratat `prada` prinsa de el la lac si, mai mult decat atat, m-a si bucurat cu impartirea a vreo 3 pesti, am zis ca n-ar fi rau ca aceasta reteta sa i-o dedic. 😀

Ingredientele pe care le-am folosit au fost:

– 4 cesti apa

– 3 bucati peste

– 2 linguri `Condimente pentru peste`

– 1 ceasca orez

– 1 lamaie

– 1 lingura faina

– 150 ml lapte

– 100 grame unt.

Am procedat astfel:

1. Am curatat pestele, l-am spalat bine, l-am scurs de apa, l-am sarat si l-am stropit cu lamaie.

2. Am topit untul.

3. Am amestecat pana la omogenizare faina, untul si laptele si am pus sare dupa gust.

4. Am incins cuptorul si am pregatit tava in care am pregatit pestele astfel: cu hartie de copt am format pachetele – pe fundul pachetelelor am asezat bucati de unt si felii subtiri de lamaie, apoi pestii, fara a le inchide complet – le-am prins cu scobitori deasupra.

5. Peste pesti, am adaugat sosul format la punctul 3 si am presarat maghiran si, inca o data, putin suc de lamaie.

6. Am tinut la cuptor 45 de minute – poate fi lasat si mai mult, pana intr-o ora – iar catre final am deschis ambalajul aproape complet si am mai lasat 7 minute.

7. Am pus apa la fiert; dupa ce a dat in clocot, am adaugat orezul, am lasat sa fiarba la foc mic iar cand s-a umflat bobul de orez am adaugat un cub de unt si am condimentat.

Cel mai bine merge mancat pe loc! 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Peste `de socru` la cuptor1
en US Tweet - Peste `de socru` la cuptor 20
en US save - Peste `de socru` la cuptor20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
ioan slavici - 17 august 1925: Moare, Ioan Slavici, scriitor român
17 august 1925: Moare, Ioan Slavici, scriitor român

În anul 1916, după ce România a intrat în război de partea Antantei, Slavici a fost arestat și întemnițat la...

Închide