78482456 2605729529515546 9048208345512542208 n 150x150 - Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Pot sa spun ca am facut de atat de multe ori reteta asta, si ma refer doar la nume, fiindca mereu gasesc alte si alte strategii de a ajunge la un rezultat gen `curcubeu pe cerul gurii`, incat am devenit experta. Metaforic vorbind, evident.

Tata imi cere sa i-o pregatesc destul de des si daca el spune ca asta e desertul care imi iese cel mai bine dintre toate, nu-l contrazic pentru ca nu e chiar genul care perie.

Let`s go!

Ca ingrediente, mi-au trebuit asa:

a. Pentru umplutura:

– 2 kg mere

– 200 gr zahar

– 60 gr nuci

– o lingurita scortisoara

– coaja rasa a unei lamai.

b. Pentru aluat:

– 500 gr faina alba

– 250 gr unt

– 125 gr zahar

– 2 pachete zahar vanilat

– 2 oua si, in plus, doua galbenusuri

– 2 linguri smantana

– coaja de lamaie

– un praf de sare.

Modul de preparare a fost asa:

1. Pentru a rezulta aluatul, am amestecat, initial, faina cu untul apoi am pus si celelalte ingrediente si le-am framantat rapid (de ce rapid? ca sa nu se incalzeasca si pentru ca dupa coacere sa nu devina tare).

2. Am lasat aluatul la frigider o ora.

3. Pentru a rezulta umplutura, am spalat merele si le-am curatat. Le-am dat, apoi, pe razatoarea mare.

4. Am prajit nucile apoi le-am tocat marunt.

5. Dupa ce a trecut ora respectiva, am scos aluatul din frigider si l-am impartit in doua. O parte am intins-o pe foaia de copt, in tava, in asa fel incat sa o acopere.

6. Pe respectiva foaie de aluat am turnat nuca, scortisoara si coaja de lamaie. Am luat merele stoarse in prealabil de zeama si le-am asezat in tava, nivelandu-le. Peste mere, am pus zaharul si ceva scortisoara deasupra.

7. Am mai nivelat deasupra, in asa fel incat zaharul sa intre putin cate putin in mere.

8. Am intins cealalta parte de aluat si am adaugat-o peste compozitia cu mere, apoi am nivelat.

9. Prajitura am lasat-o la cuptor, la foc mediu, 50 de minute.

10. Dupa ce a fost gata, am lasat-o sa se raceasca (bine de tot!), apoi am taiat-o si am pudrat-o cu zahar.

Lamaie, mere, scortisoara, amintiri din copilarie, ce sa mai!

Please follow and like us:
follow subscribe - Prajitura cu mere1
en US Tweet - Prajitura cu mere 20
en US save - Prajitura cu mere20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
twiter 1 - 21 martie de amintit
21 martie de amintit

1685: Se naște Johann Sebastian Bach, compozitor, organist german. 1804: În Franța, intră în vigoare codul civil, Codul lui Napoléon, care, alături de...

Închide