2 150x150 - Remedii experimentate, nu teorie de 100 de pagini

Remedii experimentate, nu teorie de 100 de pagini

Fiti atenti cu cartile de sanatate. Ati putea muri dintr-o greseala de tipar. (Mark Twain)

Printr-o statistica doar de materia mea cenusie gandita, sunt intr-un procent destul de mare sigura ca voi fi contrazisa. Cine sunt eu sa contravin spuselor / scriselor unor specialisti cu atatia ani la activ de studiu intr-ale medicinei? „Nimeni”, din perspectiva asta. Dar identitatea de `pacient`, de individ care a trecut prin ceva boli / afectiuni la viata lui, ma impinge sa imi tastez nefericirea.

Cartile ma ajuta. Dar nu cand vine vorba de sanatate. Nu stand si descifrand un amalgam de litere transformate in fraze care imi par semnaturi de doctori pe retetele asteptate cu atata speranta.

Cartile ma ajuta. Dar nu cand vine vorba de sanatate. Nu stand si lecturand posibile cauze, posibile simptome (pe care le am sau nu, ceea ce personal ma panicheaza pentru ca daca nu le am, asta inseamna ca as putea avea altceva si daca `altceva`-ul acela e mai grav decat credeam, ma simt un caz pierdut – se instaleaza panica, agitatia, exagerarea, paranoia si ajung sa ma simt vinovata ca pierd timp citind nu facand, nu luand masuri si parca incep sa ma simt mai rau decat inainte), posibile remedii (care conduc catre o alta poveste, cea a intersectarii medicamentatiilor; ajung sa imi pun intrebari despre cum naiba sa fac cand am, de pilda, o durere cumplita de cap, o iritatie urata pe fata si o stare de voma – de unde stiu ca No-Spa-ul, Baneocin-ul si Metoclopramid-ul nu imi dauneaza daca le combin? Nu stiu. Si nu am gasit inca teoria care sa trateze subiectul asta ca pe unul de care este reala nevoie).

Si atunci intreb. Caut experiente similare. Caut cazuri care s-au sfarsit fericit. Sau, dimpotriva, care s-au agravat din motivul x sau y – ma ajuta sa pot lua anumite masuri. Caut oameni (de preferinta, vii) care sa fi trecut prin asa ceva, care sa poata sa imi impartaseasca cauze, simptome, remedii. Existente, puse in practica, nu memorate si transpuse pe hartie spre publicare.

2 899x1024 - Remedii experimentate, nu teorie de 100 de pagini

Pe de alta parte, nu e mai calda o experienta reala decat o fraza citita si, cel mai probabil, netraita? Nu te simti mai impulsionat cand stii ca altcineva a trecut prin asta si cum-necum, a gasit solutiile in felul sau? Solutii ce ti-ar putea ajuta. Nu simti altfel o mana intinsa decat una desenata imaginar pe hartia unei carti pompos copertate cu Sarpele lui Esculap? Poate ca da, poate ca nu, depinde de tine, de modul cum gandesti rezolvarea.

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Sincera sa fiu, nici n-ar prea conta. Adevarul e relativ pentru fiecare iar aceasta, ca niciuna din celelalte, nu este o categorie de „parut bine in ochii vostri”. Aici, lectura e optionala. Similar cartilor de medicina cu fraze intortocheate. Nu spun ca trebuie incercat, pe sanatatea noastra, orice ni se spune sau orice altii au trait. Spun doar ca trebuie sa dam putin credit solutiilor altora ca noi, care, exemplificat, au reusit, luand, cel mai probabil, aceeasi decizie: de a vorbi despre asta si de a alege sa fie, totodata impulsionati, nu de a trece prin 10 articole stiintifice ale unor oameni (un procentaj, zic eu, destul de mare %) morti din, cel mai probabil, aceleasi cauze despre care au scris.

Invata repede din greselile altora, ca nu ai timp sa le faci tu singur pe toate (Sigmund Freud)

Please follow and like us:
follow subscribe - Remedii experimentate, nu teorie de 100 de pagini1
en US Tweet - Remedii experimentate, nu teorie de 100 de pagini 20
en US save - Remedii experimentate, nu teorie de 100 de pagini20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
216d8a319c395dbcc9e803da93211214 - Arta si viziune
Arta si viziune

'' Arta - Activitate care foloseste mijloace de exprimare specifice pentru a produce valori estetice''

Închide