Sticla 150x150 - Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite

Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite

As vrea sa iti spun de la inceput ca nu vei gasi in acest articol niciun sfat sau metoda de a decora sticle, borcanele, pahare sau orice altceva mai putem decora. 

Iti voi povesti despre cum am inceput sa transform unele sticle ramase dupa cate o vizita in daruri. Am incercat (ca si tine, in mod sigur) diferite grupuri pentru a urmari sfaturi sau chiar diferite lucrari de craft, dar de cele mai multe ori am terminat renuntand la grup.


De ce? Pentru ca ‘’urasc’’ copiatul sau folosirea ideilor. Am vazut chiar persoane care postau si se simteau frustrate pentru ca le erau copiate modelele, ideile sau lucrarile. Aici ma refer la fotografiile unor lucrari care apar in alte parti dar postate de alti autori si nu la inspiratia pe care o gasim cu totii.

Pentru mine partea aceasta de craft reprezinta ceea ce poti transforma din ce ai cu ce ai si cum se nimereste dupa gandurile si tehnicile proprii. Nu blamez aceste grupuri, sa nu fiu inteleasa gresit, am cunoscut in ele persoane deosebite cu care am impartit idei si tehnici, ne-am bucurat de inspiratie si discutii de calitate, blamez copiatul si rautatile. Merg pe un singur principiu: indiferent ca domeniul este ~craft~ sau altul, nu iti place, treci mai departe.

M-am abatut putin de la tema articolului dar sigur vei intelege de ce. Vorbeam de sticle decorate, de ele vreau sa povestesc. M-am incadrat ‘’in epoca’’, sa spunem. In cautari pe Google, sau in grupuri, vei gasi sticle pictate, imbracate, desenate, infasurate in ata… etc.

Din toate acestea, m-am gandit sa transform si sa aduc celor facute de mine, ceva al meu.

Asadar, am studiat tehnica ‘’frivolite’’, ‘’decoupage’’ dar si graffiti (nu pentru a picta ziduri, te asigur) doar pentru a invata sa folosesc mai bine un spray cu vopsea.

36008e72d2ff3ccf26088f0c9daba5c8 - Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite

Nu iti voi descrie nicio tehnica la acest moment, este o intreaga industrie in acest sens: materiale dedicate in magazinele online, articole in bloguri sau video pe Youtube. Voi reveni cu aceste tehnici in descrieri urmatoare doar pentru a comenta diverse incercari.

,In urma ‘’informarilor’’, am adus sfoara in cadrul frivolite si am facut diferite forme cu acul. Am incercat diferiti coloranti dedicati sticlei. In afara faptului ca am cheltuit foarte mult pe acest tip de vopsea pentru vitralii, nu am reusit sa gasesc forma si aderenta dorite. Oarecum, culorile de tip acrilat reusesc mai bine sa dea consistenta, dar necesita multa atentie, asa ca baza incercata cu ajutorul spray-ului pentru graffiti este una care m-a ‘’asezat’’ mai bine dar timpul de uscare este destul de mare. Mi-l asum! 

Revin la frivolite, la renumitele noduri facute cu acul…recunosc am cautat mult timp un ac mai mare pentru a adapta pentru sfoara dar rezultatul a fost unul dorit. Dorit de mine, nu voi comenta in numele tau, bine-nteles. Te voi lasa pe tine sa o faci.

Fiecare sticla in parte are particularitatile ei si a ajuns cu dedicatie la persoanele pentru care le-am realizat sub forma de dar. Nu stiu daca sunt inca pastrate dar sentimentul impachetarii lor mi-a fost unul de implinire. Voi reveni pe tema aceasta cand voi povesti mai in amanunt fiecare tehnica in parte si materialele folosite, dar pana atunci iti aduc cateva fotografii.

fa6da88f2429afe510e6c40eaf1ff214 - Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite
2d1c41e9357ba158ceae91a73d6824a2 - Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite
ba8c6ead5b77f7a7daac9c3ba3e7697d - Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite

by Kizzi

Please follow and like us:
follow subscribe - Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite1
en US Tweet - Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite 20
en US save - Sticle decorate cu ajutorul tehnicii frivolite20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
sss - Bucataria, dragoste sau penitenta?
Bucataria, dragoste sau penitenta?

Voi incepe acest articol cu o sintagma pe care in mod sigur ai auzit-o, intr-o forma sau alta:‘’Locul femeii este...

Închide