ec2fcd49e4eb41c91929ab6e10e8771c 1 150x150 - Tur-retur al inimii [Punct (.) si de la capat]

Tur-retur al inimii [Punct (.) si de la capat]

Voiam o persoana care să nu mă judece după aparenţe, după prieteni sau după marca hainelor mele. Pe cineva care să nu mă judece după spusele altora ci după felul în care mă descoperă. O persoană care să îşi dorească să mă cunoască şi care, ulterior, să îşi dea seama cât de complicată şi ce fenomen anormal sunt. O persoană complexă, cu simţul umorului, pupăcioasă, realistă dar şi romantică şi mai ales spontană. O persoană care să-mi stârnească interesul s-o cunosc. O persoană care să mă recucerească în fiecare zi, care să urască rutina şi lucrurile comune…

Voiam o persoana care, la prima întâlnire, să mă ducă în parc sau pe câmp, altundeva decât la “cafea” sau “suc”. Pe cineva care să se oprească şi să mă sărute în mijlocul străzii. O persoană care să alerge cu mine în ploaie, fără să-i fie frică de faptul că o să-şi murdărească adidaşii sau hainele D&G. Pe cineva care să mă ţină strâns de mână, care să mă ciufulească. Voiam o persoană care să mă strângă tare în braţe, care să aibă iniţiativa şi care să mă conducă atunci când aş fi avut nevoie şi să se lase condusă când nu găseşte ieşirea. O persoană care să-mi spună că sunt frumoasă atunci când sunt îmbrăcată în trening. Pe cineva care să înţeleagă că am un orgoliu prostesc şi că mă supăr din orice.

O persoană care să ştie că pentru mine nu contează cuvintele ci micile gesturi, chestiile nebuneşti care în ziua de azi nu mai contează pentru nimeni. O persoană care să-mi dea mesaj în timp ce suntem chiar unul lângă celălalt. Pe cineva care să mă sărute pe obraz. O persoană care să înţeleagă că prietenii sunt foarte importanţi pentru mine. Pe cineva care să-mi dea libertate cât să nu mă simt sufocată şi care să fie gelos atât cât să simtă că ţin la el.

Voiam o persoană pe care să o pot ţine în braţe noaptea şi lângă care să mă trezesc cu jumătate de oră mai devreme doar ca să îl pot privi cât de frumos e când doarme. Pe  cineva care să se chinuie să facă clătite oricât de mult fum ar ieşi (d)în bucătărie. Pe cineva care să asculte o melodie şi să se gândească la mine, care să se bucure când e soare. O persoană cu care să mă simt în largul meu şi care să simt că mă apreciază pentru felul în care gândesc şi pentru nebuniile pe care le fac.

ec2fcd49e4eb41c91929ab6e10e8771c 1 - Tur-retur al inimii [Punct (.) si de la capat]

Am citat din mine, cea de acum vreo opt ani. Cam asa gandeam, cam asa scriam atunci. Recunosc, mai era un paragraf in care imi sustineam fericirea proaspat gasita si cat de roz sunt toate. A(u) trecut: fericirea, roz-ul, toate. O poveste poate pentru altadata.

Ce nu stiam atunci e ca ce imi doream si ce crezusem ca gasisem era un fel de „Fata Morgana”, o himera, colb repede risipitor. Ce nu mai cunosteam atunci…eram eu: nu stiam ca nervozitatea ce ma descria si spiritul coleric nu vor ramane la acelasi stadiu. Experientele adunate de atunci au contribuit la lipsa rabdarii, la intinderea nervilor mai mult decat puteau ei duce, la surmenare de orice natura.

Nu oricine (ca sa nu zic aproape nimeni, ci doar o persoana care iubeste) poate suporta/indura/trece prin astfel de stari, mai ales daca nu ii apartin. Si iata cum acea persoana pe care o cautam acum 8 ani devine astazi – cand pretentiile par atat de mari, cand din exterior pare ca te gandesti doar la propria persoana, cand nu ti-ai dori, in fond, decat simplitate – imposibil de gasit.

Acest articol nu este despre ce a fost. Acest articol este despre ce este.

Nu ma indoiesc nicio clipa ca ai trecut prin incercari si incercari si incercari nenumarate de a convinge persoana pe care ti-o credeai pereche de propriile convingeri, de propriile aspiratii, de visele pe care le ai si de ce ti-ai dori sa acumulati impreuna. De cum ai vrea sa-ti fie si de cum poti tu sa ii fii. De ce pretentii ai si de ce nu poti tu oferi. De ce poti tu oferi si de ce pretentii sa nu aiba el/ea de la tine. Si n-a inteles. Sau n-a vrut sa inteleaga.

N-ai primit niciodata reprosuri? Despre trecut, despre prezent, despre cum faci lucrurile, despre cum nu le faci, despre cu cine si de ce, despre unde si pentru cat timp, despre reprosurile pe care i le faci la randu-ti? Iarta-ma, dar daca raspunsul e negativ, nu te cred. Indiferent de ce si cum i-ai explicat…n-a inteles. Sau n-a vrut sa inteleaga.

Ai fost gelos / geloasa? Ai incercat sa explici de ce, pana ai ajuns sa te simti 100% cuprins de furia ca nu reusesti sa ajungi la ea / el, ca nu faci sa vada lucrurile din perspectiva ta, ca nu vrea sa se puna macar putin in locul tau? Mai ales cand deja numeri ani buni de cand au loc aceleasi si aceleasi discutii? Sunt convinsa. Si n-a inteles. Sau n-a vrut sa inteleaga.

Iar, in final, cand sentimentul de vinovatie iti cuprinde toata fiinta pentru tot ceea ce ai incercat de-a lungul timpului (si nici pe departe „tot” asta nu cuprinde tot ce am enumerat anterior) si n-ai reusit, cand simti zilnic ca e vina ta, ca puteai mai mult intr-un an, in 2, in 3, in 4, in 5 si, mai ales, cand lucruri simple (ca acelea pe care le voiai la inceput ca mine, acum 8 ani) pe care ea / el ajunge sa si le doreasca sa le faca singur / a te pun pe tine pe planul 2, dupa gandiri si razgandiri, dupa plecari si reveniri, inima ta nu mai poate face tur-retur. Se satura. Oboseste. Sufera in draci de frustrarea ca desi iubeste, el / ea n-a inteles. Sau n-a vrut sa inteleaga. Ar mai incerca dar nu mai gaseste rezolvari, raspunsuri. Si atunci tace. Blocheaza orice simtamant si pune punct (.)

De la capat e prea devreme s-o ia: n-ar intelege sau n-ar vrea sa inteleaga. Dar el / ea nu trebuie sa stie asta. Oricum ar fi fost, merita fericirea si un drum al inimii doar „tur”. Va intelege mai tarziu cine ai fost.

Please follow and like us:
follow subscribe - Tur-retur al inimii [Punct (.) si de la capat]1
en US Tweet - Tur-retur al inimii [Punct (.) si de la capat] 20
en US save - Tur-retur al inimii [Punct (.) si de la capat]20

3 thoughts on “Tur-retur al inimii [Punct (.) si de la capat]

  1. Alexandra,dumneavoastra ati gresit considerand barbatul partener sufletul pereche,asa cum ati scris dar este o teorie care te injumatateste,care te deposedeaza de parti din tine,este o povara mare si o haina de sortit.nu sunt partizanul acestui gest de romantism,cu sufletul pereche care vine de nicăieri și ne luminează viata,ci mai degraba prin munca in doi,printr-o lista constanta de lucruri de facut,printr-un set de atitudini și comportamente,printr-un parteneriat in care amândoi creștem.

    1. Asa gandeste un om care actioneaza mai mult folosindu-si mintea decat inima, aspect care nu e de lepadat dar, la un moment dat, intristeaza existenta. Indiferent de varsta, mai vrei sa faci o nebunie (asumata sau nu), mai vrei sa te lasi purtat de val, sa nu faci totul `ca la carte`si atunci apar situatii de genul celor expuse mai sus. Dupa mine, aici trebuie sa fie, in prima instanta, echilibrul, apoi in relatia ce se formeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
646x404 - 2 martie Ziua internationala a lucrurilor vechi si alte evenimente
2 martie Ziua internationala a lucrurilor vechi si alte evenimente

Pe 2 martie in istoria noastra si a lumii descoperim multe evenimente, am selectat o parte : Pământului Vai ce...

Închide