IMG 20200622 220031 scaled - Varza dulce cu marar

Varza dulce cu marar

Cand am ocazia, gatesc cu placere varza dulce pentru ca ador mirosul care se raspandeste in toata casa la finalizarea preparatului. Cu marar, nu mai zic: un adevarat „deliciu” pe caile respiratorii. 🙂

Ingredientele pe care le-am folosit au fost:

– 1 kg de varza dulce

– 2 morcovi mai mici

– doua fire de marar – sau marar, dupa preferinta, la pliculet

– doua linguri de ulei

– o ceapa medie

– un fir de cimbru – sau cimbru, dupa preferinta, la pliculet

– sare, piper negru.

Am preparat in urmatoarea maniera:

1. Am dat varza pe razatoarea fina. Am presarat o lingurita rasa de sare si am framantat usor, pana si-a pierdut din volum – aproximativ intr-un minut. Am taiat apoi morcovii cubulete si i-am asezat peste varza.

2. Intr-o cratita larga, am incins uleiul si am adaugat ceapa taiata cubulete. Am sotat doar pana ceapa s-a inmuiat – in jur de 5 minute.

3. Am adaugat varza si morcovii si am sotat in continuare, la foc mediu spre mare, timp de 10 minute, amestecand frecvent. Cand am simtit ca varza miroase usor dulceag – dupa circa 7 minute -, am adaugat piperul negru si cimbrul. Am continuat sa sotez, de data aceasta amestecand aproape continuu pentru ca varza sa nu se arda. Am gustat varza pentru a vedea daca mai este nevoie de sare si am mai adaugat – depinde de gusturi. Dupa 10 minute, varza a scazut destul de mult si pe alocuri a inceput sa se rumeneasca.

4. Am tras cratita de pe foc si am adaugat mararul.

Calda este foarte gustoasa, dar si la temperatura camerei. 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Varza dulce cu marar1
en US Tweet - Varza dulce cu marar 20
en US save - Varza dulce cu marar20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PariPont
Citește articolul precedent:
IMG 20200626 183056 scaled - Spanac cu fundițe
Spanac cu fundițe

Pe cat de bine arata vizual, pe atat aceasta reteta este de gustoasa. Initial, n-am avut incredere ca fetitei mele...

Închide